Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hitta din dejt bland partiledarna

Jämför dina åsikter med partiledarna.

Sydsvenskan lyfter nu in en ny dimension av valkompassen Valdejten. Från och med nu har du även chansen att mäta dina åsikter med svensk politiks verkliga höjdare – partiledarna. Riksversionen av Valdejten hittar du här.
Ta ställning till 26 påståenden och få ett rakt besked om vem av de i toppen som blir din politiska dejt.
Samtidigt rullar den lokala Valdejten vidare. Över 18 000 personer har redan tagit reda på vilken toppkandidat i hemkommunen eller i Region Skåne de synkar bäst med.
Dina svar är självklart anonyma. Det hindrar oss inte från att hålla lite koll på totalsiffrorna. Här är ett par guldkorn: Förra veckans något oväntade dejtmagnet i Malmö var SPI-kandidaten Ferenc Horvarth. Inte mindre än 406 Malmöbor matchades med honom. I Lund var alliansen lyckosam. Philip Sandberg (FP) och Mats Helmfrid (M) toppade listan över flest dejter, med 479 respektive 248 matchningar.
Nu är Valdejten skapad för dig, inte för politikerna. Vi ser den som ett lättsamt sätt att jämföra dina och politikernas åsikter i en lång rad sakfrågor. Dejten får du på köpet.
Gå till toppen