Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bokens dag flyttar in på Operan

Det fanns en tid i Bokens dags 77-åriga historia när Malmöoperan var hemmaplan och Prins Wilhelm var flitig besökare. Nu återbördas Bokens dag till Malmöoperan.


– Vi flyttar tillbaka till rötterna, säger arrangören Conny Pettersson på ABF.

Den 8 november är det dags för det litterära evenemanget som arrangeras av ABF och Sydsvenskan.

Nästa vecka, den 16 september, släpps de 1400 biljetterna. Årets författargäster är:

* Pierre Schori, mångårig diplomat och aktuell med självbiografin "Minnet och elden".
* Lena Andersson, Augustprisad författare som nu är aktuell med uppföljaren till "Egenmäktigt förfarande". Den nya romanen heter "Utan personligt ansvar".
* Lottie Knutson, hyllad presstalesperson för Fritidsresor under tsunamin. Aktuell med "Nödrop: När krisen kommer" om sina upplevelser därifrån.
* Klas Östergren, nyligen utsedd akademiledamot och aktuell med romanen "Twist" och filmatiseringen av "Gentlemen".
* Sara Stridsberg, prisbelönt författare, aktuell med romanen "Beckomberga". Tilldelades 2007 Nordiska rådets litteraturpris för romanen "Drömfakulteten".
* Thrillerduon Anders Roslund och Stefan Thunberg, aktuella med thrillern "Björndansen".
– Vi försöker varje år hitta en bra blandning av kommersiellt och hög litterär kvalitet. Dessutom vill vi gärna ha flera olika genrer – någon deckare, någon biografi och något modernt, säger ABF:s Conny Pettersson.

Dessutom får gästerna se utdrag ur Malmöoperans "Dr Zjivago" och Sydsvenskan arrangerar en förscen med författare som Liv Strömquist, Patrik Lundberg, Olle Lönnaeus och Kalle Kniivilä.

En annan nyhet för året är att även barnen får en Bokens dag under samma dag. Mellan klockan 12 och 14 kan man möta författare och höra barnböcker på Operaverkstan. Mer om det programmet kommer senare.
Gå till toppen