Annons

Annons

Annons

Lomma

Malmö metallteknik: De anhållna släppta men misstankarna kvarstår

De tre personer med koppling till Malmö metallteknik, som sedan i tisdags suttit anhållna, har släppts. Det meddelar kammaråklagare Lars Magnusson.

Text

I tisdags inledde polisen en stor razzia mot Malmö metalltekniks anläggning i Önnerup.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Annons

Senast klockan tolv igår, fredag, skulle han ha lämnat in en begäran om häktning av de tre personer som anhölls som misstänkta för grovt miljöbrott efter polisens tillslag mot Malmö metalltekniks anläggning i Önnerup tidigare i veckan.-  De är försatta på fri fot, säger Lars Magnusson, som leder förundersökningen.- De är fortfarande misstänkta för brott men jag bedömer att det inte längre finns skäl att hålla dem frihetsberövade, säger han.Är det misstänkta för andra brott än grovt miljöbrott?- Det är ingenting som jag kan lämna kommentarer om, säger Lars Magnusson.Utredningsarbetet fortsätter och två av de misstänkta har genom Lunds tingsrätt tilldelats försvarsadvokaterna Per E Samuelson och Mikael Nilsson.- Min klient förnekar brott, säger Per E Samuelson, som ännu inte träffat sin klient.

Annons

Annons

Polisinsatsen mot Malmö metallteknik inleddes i tisdags då området runt anläggningen i Önnerup spärrades av. Samma dag anhölls tre personer misstänkta för grovt miljöbrott.Flera polisanmälningar mot Malmö metallteknik har kommit in från olika håll, enligt kammaråklagare Lars Magnusson. Miljökontoret i Lomma kommun har gjort fem polisanmälningar om miljöbrott.

I anmälningarna framför kommunen misstankar om att företaget släpper ut köldmedier, häller ut oljor i marken, bränner gummi och plast samt förorenar en damm.Vid sidan om polisutredningen behandlas en ny tillståndsansökan från Malmö metallteknik av länsstyrelsens miljöprövningsdelegation. Företaget vill fortsätta att bedriva verksamhet i Önnerup, något som mark- och miljödomstolen sagt nej till i en dom.- Om vi anser att handlingarna är kompletta kommer vi att skicka deras ansökan på remiss till bland annat kommunen. Allmänheten får också möjlighet att tycka till, säger Göran Fagerström, handläggare på länsstyrelsens miljöprövningsdelegation. 

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan