Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hur reagerar du på Malmös valresultat?

Några röster efter söndagens val.

Omaan Shiltagh, Lugnet: – Valresultatet är exakt som jag önskade. Att SD växer så snabbt är normalt. Jag röstade på V, men när de säger att de vill öppna gränserna för alla har de fel. Det skulle bli kaos här.
Emma Lind, Lönngården: – Jag är ganska arg idag, när jag ser hur det gick för SD. Jag kan inte vara glad efter det resultatet. Jag förstår inte vilka det är som röstar SD, de är inte öppna med det. Men hur kan man rösta på ett parti man inte kan stå för?
Nazik Haskan, Lugnet: – Jag röstar på MP och tycker de fick en bra siffra. Men SD-resultatet visar att Jimmie Åkesson lyckas lura svenska folket. Det är fantastiskt här, jag vill också bevara Sverige svenskt. Men inte på hans sätt.
Markus Persson, Triangeln: – Det är hemskt att SD kan få så många mandat. Och det är också skrämmande att många av SD-väljarna kommer från M, som jag håller på. Reinfeldt har skött sig väldigt bra, så det är tråkigt att vi byter regering.
Ann Krets, Limhamn: – Ingen har vunnit mer än SD - jag gillar inte det. Det är dags för de andra partierna att samtala med dem. Jag tror inte att de som röstar på SD är rasister. Det är ilskan över att man inte tar tag i alla invandrare och tiggare som gör att det blir såhär.
Gert Andersson, Lugnet: – Det var väntat att det skulle gå som det gick med SD. Både den regering som har suttit och den som kommer har stängt dem ute ur politiken, och jag tror att det är det som har skapat stora problem.
Lars Mårtensson, Kronprinsen: – Det var väntat att de rödgröna skulle vinna. Men det är svårt att veta vad som ska hända nu. Moderaternas tapp till SD beror på att folk vill ha en förändring i Malmö. Politikerna måste skaffa fram fler jobb.
Eva Svensson, Mellanheden: – S har ju alltid varit starka i Malmö. Men jag trodde inte att SD skulle gå så högt. Folk är missnöjda med de ordinarie partierna och ser fel på vårt system. De vill protestera, och det gynnar SD.
Måns Wahlberg, Slussen: – Det är bedrövande med SD. Jag tror att det handlar om en oro kopplad till växande klassklyftor som gör det lätt att plocka populistiska poäng. Här har kommunen verkligen ett ansvar: att bygga bort skol- och bostadssegregationen.
Amanda Ekelund, Folkets park: – Det är skrämmande med SD, men jag är glad att S sitter kvar, och att M har backat så mycket. SD:s resultat kanske innebär att det är viktigt att ta upp invandrarfrågorna, för att de inte ska växa ännu mer.
Loloat Hassun, Holma: – Det är tråkigt med SD, jag har aldrig tyckt att man ska välja bort folk. Men jag är faktiskt väldigt glad, för Socialdemokraterna och Vänstern behåller makten i Malmö. S och V är mitt Sverige, inte SD och M.
Gå till toppen