Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Jättekonferens om näthandel till Malmö

Stockholmskonferensen Nordic Ecommerce kommer till Malmö i november. Den sydvästliga versionen blir dubbelt så stor som huvudstadsvarianten.

– Det har varit lättare att få partners att vara med i Malmö eftersom de kan ta möten både i Malmö och i Köpenhamn efteråt om de kommer långväga ifrån, säger Sarah Wittbom, grundaren av Nordic Ecommerce.
Nordic Ecommerce startades för tio år sedan i Stockholm och är Nordens största näthandelskonferens. När tankarna på en mer internationell variant av konferensen dök upp låg Malmö nära tillhands.
– Det känns rätt att lägga en e-handelskonferens här med tanke på den historik som finns kring e-handel i Skåne. Både Boo.com och Bokus.com startades här, Boozt och Cdon finns här och Ikea flyttar snart sin e-handel till Malmö, säger hon.
600 biljetter har redan sålts till konferensen som äger rum i början av november på Malmö arena. Sarah Wittbom räknar med cirka 2 500 gäster varav minst 40 procent utländska besökare.
– Norden är en ganska liten marknad men det är hög internetpenetration här så många utländska aktörer är intresserade av att ta sig an den nordiska marknaden. De största marknaderna i Norden är förstås Sverige och Danmark och utifrån det ligger Malmö helt fantastiskt till.
Nordic Ecommerce i Stockholm i våras besöktes av cirka 1 200 personer. Malmöversionen av e-handelskonferensen blir dubbelt så stor sett till antal besökare och partners. Ett hundratal partners från nio länder deltar i Malmö.
Den internationella vinkeln på konferensen motiverar Sarah Wittbom med att nätförsäljningen i Norden växer och att många handlare är på väg att utöka sin verksamhet till andra länder.
Hon gläds över talarlistan som bland annat innehåller representanter från Indiens största nätförsäljare av kläder, Jabong.
– Vi är jätteglada över att få hit dem. Indien är ett av de länder i världen som växer mest på e-handel, säger Sarah Wittbom.

Nordic Ecommerce Summit Southwest

Nordic Ecommerce Summit startades i Stockholm 2005 av Sarah Wittbom och är en årligen återkommande konferens om näthandel.
Den 5-6 november är det premiär för den sydvästliga versionen av konferensen i Malmö.
Arrangörerna räknar med cirka 2 500 besökare i Malmö arena under de två konferensdagarna.
Konferensen har ett hundratal partner. Medarrangörer är Malmö stad, Region Skåne, Klarna och Posten.
Gå till toppen