Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Konsten att kunna påverka

I morgon möts konstnärer och aktivister på Moderna Museet i Malmö för att diskutera möjligheten för konsten att påverka politiken.

Kakan Hermansson är en av deltagarna.Bild: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
– Tanken är att vi ska föra dem samman för att prata om politiska frågor som nationalism, våld, asylprocessen och transfobin. En nystart såhär efter valet, säger Lisa Nyberg.
Idén till projektet fick konstnärerna Lisa Nyberg och EvaMarie Lindahl efter att de läst en text av Liz Fekete i tidningen Bang.
– Hon skrev att konstnärer och artister måste vara med och beskriva hur flyktingar och migranter behandlas i Europa, så att det blir verklighet, så att det blir ”en uppenbarelse som måste höras”, säger Lisa Nyberg.
– Vi tyckte att hennes tilltro till konsten var så fin och vi kände att vi ville göra någonting på detta.
Liz Fekete kommer att besöka eventet för att berätta om sitt arbete på the Institute of Race Relations i London.
Besökare kommer också att kunna lyssna till flera uppmärksammade konstnärer.
En av dem är Kakan Hermansson. Hon ska berätta om sin utställning ”Jag ska begrava dig”, som handlar om mäns våld mot kvinnor.
Även de som inte titulerar sig konstnär eller aktivist är välkomna att delta i eventet som hålls på Moderna Museet i Malmö, i morgon klockan 15–18.
Gå till toppen