Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Här är Malmös nya Facebook-stjärna

På åtta månader har "Almushi" nått 64 000 följare på Facebook.

"Almushi" har sagt upp sig för att satsa på komikerkarriären.Bild: Marcus Svensson
Hur kändes det när dina klipp plötsligt kickade?
– Som något jag väntat på jävligt länge. Det kändes, och känns fortfarande, overkligt. Mitt liv har förändrats – jag har blivit känd. Jag kan vara på väg till frisören när några grundskoleelever ser mig, ropar mitt namn och vill ta bild. Jag får skriva autografer!
Många av dina klipp går ut på att driva med stereotyper, främst utifrån kön och ursprung. Varför?
– Jag tycker om att driva med stereotyper, det är ball att överdriva dem. Men det finns ingen som är mer medveten än jag om hur lite stereotyperna stämmer. Och i verkliga livet tänker jag sjukt mycket på att inte vara dömande. Ena dagen sitter jag med vänsterkillar på Möllan och snackar politik, andra dagen med ghettokillar som aldrig har röstat. Jag upplever samhällsklyftorna med egna ögon, jag är inne i dem. Därför anser jag mig ha rätt att skämta om dem. Livet är min inspiration, I guess.
Jag tänkte just fråga om det – var du hittar din inspiration.
– Usch ja. Det är den vanligaste frågan. Folk tror att jag gör mig till framför kameran, men sånt som jag gör i filmklippen gör jag på fester och arbetsplatser också. Jag har gjort många saker som är helt dumma i huvudet, som att flippa ut framför chefen. På ett av mina säljjobb var cheferna noga med att inte sätta mig i samma rum som folk jag kände eller som var lustigkurrar, för de ville inte ha kaos.

Fyra snabba

Vad är ditt mål?
– Att göra tv. Och bli Sveriges största komiker och skådespelare. Folk ska se mig så mycket att det nästan blir störigt.
Har du någon back up-plan till komikersatsningen?
– Nej, och jag ser aldrig mig själv plugga i framtiden. Jag har pluggat på komvux och fy fan vad jag hatar det. Jag har varken intresset, disciplinen eller koncentrationen. Jag är en alldeles för sprallig person.
Vad skulle din farsa säga om han såg dig nu?
– Han gick bort i cancer för två år sedan. Det var en jävligt svår period men vi lyckades ta oss vidare, vi var ju tvungna. Jag vet att han hade skrutit över mig och varit jävligt stolt. Även när jag var inne på fel spår i min ungdom var han den som skröt om mig mest.
Vilken är din förebild?
– Egentligen har jag svårt att kalla någon förebild. Men Floyd Mayweather Jr är världens bäst betalde boxare. Han är världens kaxigaste rövhål och fattig som person, men innanför ringen bemästrar han sporten. Jag respekterar hans disciplin. Han är snuskigt rik – men allt kommer från hårt arbete.
Vilken är Malmös softaste plats?
– Jag blir ofta medtvingad till Möllan. Men jag gillar också Malmös parker mycket.
Vad är en sockertoppshumla?
– Hahaha. Det är synonym till en riktigt feminin älskling. Jag ville vara så fjantig som möjligt och sa det till tjejer redan innan jag sa det på film. Nu har andra börjat använda det – det är asgrymt.
Här hittar du fler klipp:
Instagram: Almushii
Twitter: Almushii
Youtube: Almushi

Mustafa Al-Mashhadanis

Artistnamn: Almushi – en variant på två av sina smeknamn.
Ålder: 22 år.
Bor: I en villa i Kvarnby, med sin mamma och storasyster. Har också en storebror.
Bakgrund: Född i Irak. Kom till Sverige som femåring. Har gått på Cybergymnasiet och Komvux i Malmö och haft flera jobb som försäljare.
Aktuell: Har sagt upp sig för att satsa på komikerkarriären och håller på att breaka med över 60 000 följare på Facebook. Har ett kontrakt med Skånemejerier för att nå unga på Facebook och säger sig ha flera andra erbjudande på gång. Har redan fått förfrågningar från företag om att använda deras varumärken i sina filmklipp, men har tackat nej för att pengarna varit för dåliga.
Följare: "Jag tror det är 51 procent tjejer och 49 procent killar. Jag är störst i åldern 18-24 år."
Gå till toppen