Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hexagon satsar ­i Malmöteknik

Malmöbolaget Bimobject tar in 31,4 miljoner kronor och en ny partner i form av teknikjätten Hexagon. Pengarna ska användas till att öppna fler europeiska säljkontor samt utveckling av bolagets molntjänst: En produktkatalog för byggbranschen.

Stefan Larsson i lila skjorta är vd och grundare av Malmöbolaget Bimobject. På bilden syns han tillsammans med styrelseordförande Sven Holmgren.Bild: Peter Frennesson
– Som litet uppstartsbolag är det sådant här man går och drömmer om, att få en stor global teknikleverantör som partner, säger Stefan Larsson, grundare och vd på Bimobject.
Företaget listades i januari på First North, Stockholmsbörsens lista för små, snabbväxande bolag. I samband med noteringen tog de in 20,3 miljoner kronor.
Sedan dess har tillväxten varit enorm.
Bimobject utvecklar och säljer en digital produktkatalog för byggbranschen. Användarna av molntjänsten har mer än fördubblats på ett år, från 20 000 till 54 000, och i början av september hade bolagets digitala produkter (så kallade bimobject) laddats ner en miljon gånger.
Hälften av bolagets 38 anställda har rekryterats i år. I dag har de tretton medarbetare på Media Evolution City i Malmö, därutöver har de anställda på tre säljkontor i Europa samt på utvecklingsavdelningar i Indien och Ungern.
Hexagon går in i företaget via en riktad nyemission som har godkänts i styrelsen. Det formella beslutet tas på bolagsstämman i början av oktober, men Stefan Larsson är övertygad om att det blir ett ja.
– Alla förstår hur viktigt och bra det här är.
Hexagon har fler än 14 000 medarbetare i över 40 länder och utvecklar designstöd och mätteknik åt bland annat processindustrin och byggbranschen. Bimobject får både tillgång till mer kapital och möjlighet till industriella samarbeten via den nya ägaren.
– I dag är vi väldigt fokuserade på traditionell byggindustri, det här samarbetet gör att vi kan bredda oss till andra industrier. Vi kan även ta hjälp av Hexagon för att växa geografiskt och utveckla applikationer till deras dotterbolag, Leica, som rör sig i vår sfär och arbetar med mätning av byggarbetsplatser i 3D.
Gå till toppen