Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Wilmer X talar ut om splittringen i ny bok

Vad hände med Wilmer X egentligen? Historien om olika viljor och personligheter har varit känd länge, men i boken ”Historien om Nisse Hellberg och Wilmer X” av Micke Sjöblom och Nisse Hellberg berättas historien utförligare.
Nisse Hellberg berättar om hur Pelle Ossler mer och mer gled ur bandet.
– Jag ringde Pelle och sa att jag märkte att han inte trivdes i bandet, och att han måste skärpa sig eller sluta. Han höll med om att någonting måste hända för att han skulle vara kvar. Då sa jag att jag tänkte sparka Mats Bengtsson. ‘Det kan ju vara en bra idé, det kan vara en väg framåt’, sa Pelle. Det lät som att hans eget beslut kunde gå åt vilket håll som helst, säger Nisse Hellberg i boken.
Någon vecka senare ringde Pelle Ossler för att meddela att han ville sluta i bandet. Sen ringde Nisse Hellberg till Mats Bengtsson som blev ledsen när han fick beskedet.
– Jag fick sparken. Nisse ringde till mig och sa ‘Pelle har valt att sluta – och det ska du också göra’. Jag blev chockad, ledsen och förödmjukad, berättar Mats Bengtsson i boken.
Efter det jobbade bandet på som en kvartett och påbörjade arbetet med en ny platta. Då meddelade Jalle Lorensson att han var tvungen att ta ett break från bandet på grund av familjeskäl. Nisse Hellberg berättar:
– Jag samlade bandet. Jag sa att planerna med den nya plattan och turnén skulle läggas på is och att jag skulle göra en soloplatta istället. Jalle drog sin förklaring, han sa att hans familj var i en sådan situation att han inte kunde vara borta.
Trummisen Sticky Bomb berättar i boken att han blev besviken när han fick beskedet:
– Jag saknar Wilmer X jättemycket, rent musikaliskt, men framför allt socialt.
Basisten Thomas Holst säger i boken att han önskar att det såg annorlunda ut.
– Jag ser det som att Wilmer X karriär är över. Vi kan kanske spela ihop igen, men karriären tog slut 2005. Jag önskar att Wilmer X skulle göra ett par gig om året. Och eftersom vi aldrig har tagit adjö kan det kanske hända. Många jag pratar med fattar inte vad vi håller på med, Wilmer X är fortfarande ett av Skånes starkaste varumärken, säger Thomas Holst.
Boken ”Historien om Nisse Hellberg och Wilmer X” är utgiven på Malmöförlaget Roos & Tegnér.
Gå till toppen