Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Damerna i Lunds VK blickar uppåt igen

Tränaren Åke Hesslekrans beskriver det som ”en väl avvägd avslutning” när Lund VK:s damer med nöd och näppe klarade sig kvar i superettan i fjol. Nu är siktet inställt högre.

Precis som herrlaget led damlaget av en tunn trupp under förra säsongen. Nyckelspelaren Lovisa Bergh blev skadad tidigt och två spelare försvann utomlands för studier. Det blev ödsligt i träningshallen.
– Nu är vi tretton spelare i truppen och för vår del är det en jättestor skillnad, säger Åke Hesslekrans.
Tränaren lyfter fram tre nyförvärv som viktiga förstärkningar. Centern Sara Granath, liberon Hanna-Maria Thomasson och Evelina Brink, passare från Ängelholm.
– Avslutningen på förra säsongen var väl avvägd. Vi hade koll på läget men det var en lite onödig sits att hamna i. I år går det bättre, det finns ju ingen anledning att satsa på något annat än att ta en av platserna till allsvenskan.
– Det svåra i volleybollen är att vi möter så många elitserielags B-lag och då vet man aldrig vilket lag de kommer med. Ibland är det elitseriespelare som behöver speltid och ibland ungdomslag. Hur som helst tror jag att vi kan matcha dem.
Premiären spelar mot nykomlingarna Värnamo den 4 oktober.
– Alla är väldigt hängivna, jag känner att vi lyft oss redan nu, avslutar Åke Hesslekrans.
Gå till toppen