Annons

Annons

Annons

Lomma

Döda fiskar oroar miljökontoret

Döda fiskar låg och flöt i vattnet. Den synen mötte Lars-Göran Nordh när han kom ner till en av bryggorna vid Näktergalsvägen.

Text

Bild: Lomma kommun

Annons

–  Jag skulle ta bort aktersnurran på min roddbåt vid den mellersta bryggan när jag såg att det låg en massa döda och döende småfiskar i vattnet runt bryggan, både inne vid vassen och ett tiotal meter ut, säger Bjärredbon Lars-Göran Nordh.

–  Det var inte bara en eller två, det var hundratals fiskar, säger Lars-Göran Nordh, som gjorde upptäckten i förra veckan och kontaktade miljökontoret.

Annons

Annons

Miljöinspektören Jeanette Witten åkte dit med en kollega för att prover.

–  Vi var vid Gyllins ängar och en bit söderut. Fiskarna verkar komma från Lödde å, säger Jeanette Witten, som skickat några döda fiskar till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, för analys.

–  Vi väntar på analys­svar innan vi kan göra något mer, säger hon.

Enligt Jeanette Witten var fiskarna av samma sort och ungefär lika stora, troligen mört. Hon noterade också att vattnet var helt klart.

–  Vi såg inga tecken på att det var något konstigt i vattnet, som oljeutsläpp. Fiskarna kan ha dött av helt naturliga orsaker. Vi hoppas att vi får besked den här veckan, säger hon.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan