Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Lauritz slår till igen

Auktionshuset Lauritz.com lägger ännu en konkurrent under sig genom förvärvet av Helsingborgs auktionsverk.

Bengt och Mette Rode Sundström driver Lauritz.com.Bild: Jenny Leyman
Affären, som blir offentlig i dag på morgonen, är den andra som Lauritz gör på kort tid. För två veckor sedan förvärvades Stockholms auktionsverk och mycket tyder på att Lauritz.com inte köpt färdigt.
– Vi gjorde en obligationsemission i somras och fick en massa pengar och tanken är att vi ska expandera vidare. Men det är inte säkert att det blir i Sverige, säger Bengt Sundström, delägare i Lauritz.com.
Köpesumman i den senaste affären är hemlig. Klart är att Lauritz.com köpt alla aktierna, att Helsingborgs auktionsverks nuvarande vd Joakim Bengtsson fortsätter på posten och att Helsingborgs auktionsverk blir kvar i sina nuvarande lokaler.
– Precis som med Stockholms Auktionsverk tror vi att vi kommer att behöva nyanställa, säger Bengt Sundström.
Lauritz.comhar en egen verksamhet i Helsingborg, tills vidare kommer företaget att finnas på två platser.
Bengt Sundström säger att Helsingborgs auktionsverks kunder främst kommer att märka av den nya ägaren genom att objekten når fler.
– Helsingborgs auktionsverk har ett gott rykte, fina objekt men även de som är lite billigare. Det passar in i vårt mål att demokratisera auktionshandeln. Vi kommer till exempel att behålla den traditionella slagauktionen, men även visa objekt on-line säger Bengt Sundström.
Gå till toppen