Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon vill bli bäst i receptionen

Sabina Nykänen från Genarp kan bli Europas bästa receptionist. Denna helg avgörs det om hon kommer att stå på prispallen i tävlingen Euroskills i franska Lille.

På söndag får Sabina Nykänen veta om hon är Europamästare.Bild: Privat
– Jag känner att jag är med i spelet om medaljer, säger hon.
Under fyra dagar tävlar Sabina Nykänen i yrkesskicklighet tillsammans med medtävlande från 27 olika länder. Fyrtio olika yrkeskategorier representeras.
– Jag tävlar i rollspel där alla ska visa sina färdigheter. Det är nervöst men hittills har det gått bra.
Sabina Nykänen gick turism- och hotellprogrammet på Vipan och blev intresserad av receptionist­yrket under sin praktik.
- Jag praktiserade på Elite hotel i Malmö där jag nu jobbar som receptionist och bokningsagent. Det är ett serviceyrke där jag träffar människor från hela världen, säger hon.
På söndag får Sabina Nykänen besked om tävlingsresultatet. Vill det sig väl tävlar hon kanske igen 2016 då Sverige för första gången är värd för Euroskillstävlingen. Den kommer att hållas i Göteborg på Svenska Mässan och över 700 ungdomar förväntas tävla i de olika yrkeskategorierna. Tävlingen i Lille pågår under fyra dagar.
Gå till toppen