Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi bortaslog Spårvägen

Lugi tog tåget upp till Stockholm tidigt på lördagsmorgonen.
Utklassade Spårvägen och åkte hem igen.

Hanna Blomstrand jublar i matchen mot Spårvägen.Bild: Lennart Månsson/Bildbyrån
– Vi var väldigt stabila bakåt hela matchen Anna Lagerquist och Clara Monti Danielsson styrde det otroligt bra, berömde Lugi-tränaren Dragan Brljevic.
Senast de båda lagen möttes slog Lugi ut Spårvägen ur SM-kvartsfinalen efter tre klara raka segrar.
Det var inget snack på lördagseftermiddagen heller.
Trots att Lugispelarna hade en lång resa i benen satte spelarna tonen direkt och tog ledningen med 3–0.
– Vi var bra med från början och när vi lyfte från 6–0-försvar till 3–3 så tappade Spårvägen. Vi stressade dem till dåliga beslut, konstaterade Brljevic som är ingenjören bakom ligans bästa försvarsspel.
Även om Spårvägen kom i kapp till både 4–4 och 5–5 så kontrollerade Lugi hela den första halvleken och var uppe i en komfortabel niomålsledning strax före halvtidsvilan.
Hanna Blomstrand som har vilat sin stukade fot i veckan, verkade ha vilat sig i form och gjorde tre mål i första halvlek.
– Hanna Blomstrand gjorde en bra match och ibland undrar jag om det inte finns några gränser, sa Dragan Brljevic.
Lugi vilade Blomstrand i försvarsspelet.
Då Lugi hade 11–19 i halvtid passade Brljevic på att lufta truppen i andra halvlek där Spårvägen tog in en del på avståndet utan att komma riktigt nära.
Förutom det starka försvarsspelet fungerade även anfallsspelet bättre än i den senaste hemmamatchen.
– Idag hade vi den Emelie Westberg som vi vill ha. Hon styrde spelet fantastiskt framåt, gjorde mål, gick på genombrott, satte andra i lägen och har vuxit i sin roll som playmaker.
Lugi har fått en smakstart på säsongen, men den första riktigt stora värdemätaren blir först på fredagen den 17 oktober.
Då tar Lugi emot H65 Höör i Arenan.
– Det blir spännande. Både vi och H65 har tre raka segrar och just nu är det vi två som slåss om andraplatsen, sa Dragan Brljevic innan han och resten av laget fick skynda sig iväg till Stockholms central för att ta tåget hem till Lund.
Spårvägen–Lugi 24–29 (11–19).
Gå till toppen