Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minibladet mixar lästräning och nyheter

Idag öppnar Sydsvenskan dörren till Minibladet. Vad då för blad, undrar ni.

– Det är lite som Lilla Aktuellt, fast med en massa pyssel och lästräning ovanpå det, brukar jag svara när kollegor har frågat under planeringsfasen.
Världen har aldrig varit så full av text. Ändå sjunker läsförmågan brant bland våra unga.
Kulturredaktionen drog nyligen igång Kom i läsform, där läslusten blir till motion. Om det är läsningens vuxengym, så är Minibladet ett skeppsbrott för alla nybörjare.
Det är vårt sätt att vilja ge våra nyheter till små människor som brinner av nyfikenhet men inte riktigt vet var de ska få utlopp för den. Allt är upplagt i nivåer med ökande svårighetsgrad, här finns saker att utforska för barn ända från 3 till 12 år.
Vi på tidningen ska inte ens ta åt oss halva äran. Minibladet är Maria McShanes skapelse. Hon är läraren och läromedelsutvecklaren som bestämde sig för att satsa allt på att utveckla denna plats för nyheter, lästräning och språkglädje. Vi ger den utrymme och delar med oss av vårt material.
Du hittar hela paketet på Sydsvenskan.se/minibladet eller som en helsida i papperstidningen varje lördag. Gillar du det du ser?
Hjälp oss att sprida orden.
Gå till toppen