Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Ungmoderat utmanade och vann

Den unge utmanaren Torbjörn Tegnhammar, 32, slog på måndagskvällen överraskande ut Stefan Lindhe, 45, i kampen om Malmömoderaternas numera enda kommunalrådspost.
– Nu måste vi lyssna på Malmöborna, säger han. Moderaterna måste bli ett välfärdsparti.

Efter moderaternas förlustval utmanade Torbjörn Tegnhammar den 45-årige Stefan Lindhe, som efter Anja Sonessons sorti uppfattades som den självklara efterträdaren på kommunalrådsposten.

På måndagskvällen stod det klart att Tegnhammar lyckades, trots att Malmömoderaternas ordförande Patrick Reslow gav Stefan Lindhe sitt stöd.
– Jag tycker att det är skönt att jag har fått ett så stort stöd av medlemmarna. Det känns mycket hedrande. Med det valresultatet vi har känns det naturligt att vara en av dem som kliver fram och tar ansvar, säger Torbjörn Tegnhammar till Sydsvenskan.
– Väljarna skickade en tydlig signal till Moderaterna i Malmö att det är dags för en förnyelse.
Den moderata ungdomslistan gick starkt fram, och det tog ungmoderaterna till intäkt för att nominera en av sina egna kandidater till kommunalrådsposten som en direkt utmanare till Stefan Lindhe.

Och moderatungdomarnas ”kupp” lyckades. Torbjörn Tegnhammar segrade. Han blir Malmömoderaternas enda kommunalråd och dessutom kommunstyrelsens vice ordförande.
Och förnyelsen stannar inte där, lovar han:
– Nu behöver vi gå in i en fas av politisk förnyelse. Vi måste börja lyssna på Malmöborna.

Vilka är frågorna du brinner för?
– Malmös stora problem är det stora utanförskapet. Moderaterna måste bli ett välfärdsparti.
Gå till toppen