Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kvällsposten skär bort lokala ledare och kultur

Kvällsposten förlorar sin kulturredaktör, sin politiska redaktör och sina återstående två fotografer när tidningen ska spara. Samma sak händer på GT.
– Det är såklart inget roligt beslut, säger Kvällspostens chefredaktör Martin Kroon.

MALMÖ. Expressen meddelade tidigare i höst att koncernen behöver spara 80 miljoner kronor. Det resulterar nu enligt uppgift i att 70 tjänster försvinner från koncernen varav 50 är journalisttjänster. Fem vardera av tjänsterna som ska bort finns på Kvällsposten och GT, som numera är lokala editioner av Expressen.
På båda tidningarna försvinner en kulturredaktör, en ledarredaktör, två fotograftjänster och en skrivande nyhetsreporter. Det innebär i praktiken att Kvällspostens och GT:s kultur- och ledarredaktioner lägger ner i Malmö och Göteborg den 1 januari, då tjänsterna försvinner.

Organisationsförhandlingar pågår men utgången är klar. Reaktionerna är starka inom journalistkåren på de tre tidningarna. "Fullkomlig dårskap", "vansinne" och "jävligt korkat" är några citat från medarbetare som föredrar att vara anonyma.
– Opinions- och kulturmaterialet kommer att finnas kvar, men det blir givetvis mindre lokalt material och mera från Stockholm, säger Martin Kroon.
– Som så många andra tidningar tvingas vi ta svåra beslut. Men vi har värnat den digitala sidan.
Gå till toppen