Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt skattefiffel för 53 miljoner kronor

En Malmöföretagare misstänks ha betalat mutor och fifflat med fakturor. Nu fryser Skatteverket, via förvaltningsrätten, tillgångar för drygt 53 miljoner kronor.

Huvudperson i härvan är en 46-årig Malmöbo som sitter i styrelsen för ett tiotal bolag. Skatteverket har tittat på två av företagen, som han äger, och sett att pengar tagits ut genom falska fakturor. I stället för köp av varor har de redovisade fakturorna bland annat varit mutor, eller lön till företagsledaren själv. Enligt Skatteverket har mannen dessutom under flera år medvetet redovisat en lägre lön än den han faktiskt plockat ut.
Sammantaget fryser alltså Skatteverket, via förvaltningsrätten, över 53 miljoner kronor. Rätten väljer att genast frysa tillgångarna, utan att 46-åringen får yttra sig, eftersom man anser att det finns en stor risk att varken bolagen eller företagsledaren annars kommer att betala. Granskningen visar nämligen att det under flera år fifflats med redovisningen i bolagen.
Beslutet gäller tillsvidare.
Sydsvenskan har sökt företagsledaren utan resultat.
Gå till toppen