Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan – han som gjorde det

Det finns vissa personer och händelser som man kan se och läsa om hur mycket som helst.

Bild: Kanal 5
Det finns vissa personer och händelser som man kan se och läsa om hur mycket som helst.
Zlatan Ibrahimovic är en av dem.
Det må så vara att det var Zlatan själv som tog initiativet till Kanal 5:s dokumentär "Ibrahimovic – från Rosengård med mer än ett mål", men regissören Tomas Axelsson och hans kamerateam har förvaltat uppdraget väl.
Framför allt känns Zlatan själv väldigt öppen och mån om att det hela ska bli bra – och det blir det.
Visst är det en hyllningskör utan dess like från journalister, förbundskaptener, med- och motspelare, men å andra sidan om man inte kan hylla den störste fotbollsspelare Sverige har fått fram genom alla tider, när ska man då hylla någon?
Zlatan Ibrahimovic är inte bara magisk på fotbollsplanen han personifierar också ordet målmedvetenhet – och hans resa från Rosengård till världsfotbollens finrum borde ge inspiration till alla oss som bara följer hans resa på håll.
Allt är möjligt, det är tillåtet att gå sin egen väg och även om det är få förunnat att gå lika långt som Zlatan så ger det inspiration till att tro på sin egen förmåga.
"Det går att lyckas även om chanserna är minimala. Han där från Rosengård, det är han som ska göra det. Vem hade trott det? Jag. Och min pappa"
Zlatan Ibrahimovic är slipad. Han vill säga något med den här dokumentären och det är främst att han vill upprätta och nyansera bilden av sin pappa Sefik.
När Zlatan släppte sin biografi för snart tre år sedan, vilken han skrev tillsammans med författaren David Lagercrantz, så blev bilden av pappa Sefik ganska hård.
Han är tydlig med att det som står i boken är sant, men verkligheten är oftast mer komplex – så även i det här fallet.
Zlatan hade en tuff uppväxt, men hade också en pappa som struntade i att betala hyran för att sonen skulle få åka på träningsläger till Tyskland.
Det är rörande och omtumlande att höra pappa Sefik prata om sin son och hans öppenhet ger tittarna ytterligare en liten pusselbit av människan Zlatan Ibrahimovic.
Han som gjorde det.
Gå till toppen