Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lönn både hjälte och syndabock i samma match

HK Malmö får vänta på sin första hemmaseger den här säsongen.
I går blev det ny uddamålsförlust mot Redbergslid, 28–29.
– Det är jävligt surt, sa Malmös bäste målskytt, Adam Lönn.

Han var skadad i foten under hela försäsongen och blev aktuell för spel i andra omgången av elitserien.
Igår hade han oturen att vricka till foten, andra foten, under uppvärmningen och fick trycka i sig två tabletter och spela hårt tejpad för att det skulle gå vägen.
Det var ingenting som Lönn pratade om, men tränaren Ulf Sivertsson berättade det efteråt och det syntes på planen att han hade ont.
Det var framför allt försvarsspelet som inte fungerade för HK Malmö och där saknades Nikolaj Koch-Hansen som försvarsdirigent.
– Vi spelade alldeles för dåligt försvarsspel och så släppte vi in för många mål. Man kan inte släppa in 29 mål på hemmaplan, fast vi precis gjorde det, men man ska inte, sa Adam Lönn.
Lagen följdes åt målmässigt ganska väl under hela matchen.
Malmö hade chansen att koppla greppet i första halvlek när man ledde med tre mål, men man släppte in RIK och det stod 14–14 i halvtid.
I andra halvlek var det framför allt RIK:s målvaktsbyte som blev avgörande.
När HK Malmö bytte ut målvakten Nebojsa Simic mot Dennis Larsen så uteblev effekten, medan RIK:s 19-åring Tobias Thulin kom in i andra halvlek och stängde till ordentligt

Vid ställningen 24–24 tog Thulin en lobb av linjespelaren Mirsad Pecikoza och sedan gjorde RIK ett ryck till 25–28.
Trots att HK Malmö inte fick några enkla mål då försvarsspelet inte imponerade kom laget ikapp till 28–29, men med tiden 58,58 slog Adam Lönn bort en helt bedrövlig passning.
Ja, det var slarvigt från båda lagen i slutet, men den passen gav definitivt bort två poäng till Redbergslid när Malmö kunde ha räddat en.
– Jag hade fem, sex tekniska fel och slängde bort anfall, suckade Lönn som ändå med all rätt blev vald till Malmös bästa spelare.
HK Malmö har nu en oavgjord match och två uddamålsförluster på hemmaplan plus ytterligare två uddamålsförluster på bortaplan.
– Det var fjärde matchen som var jämn som vi förlorade. Vi har haft ledningen men tappat den och vi har inte varit kloka nog för att hålla ihop det i 60 minuter, sa Malmötränaren Ulf Sivertsson.
Gå till toppen