Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dalaplan firar andra albumet med fullt ös

I oktober förra året albumdebuterade Malmöbandet Dalaplan med en charmigt stökig samling låtar som tagit några år att få ihop. På lördagskvällen, precis ett år senare, var det dags för nästa releasefest.

Bild: Patrick Persson
Nya lp:n "Plikt och elände" rockades in med ett direkt öronbedövande larm inför en entusiastisk publik på Pub Kuntze i kvarteret Sankt Gertrud.
Plikt och elände skulle kunna vara en beskrivning av tvånget att skriva fjorton låtar på fyra månader inför en bokad studiotid. Men det förnekar sångaren, gitarristen och låtskrivaren Niklas Svensson bestämt:
– Nej, verkligen inte. Det var frivilligt och bara lustfyllt.
– Fast du var lite jobbig att leva med ett tag, säger basisten och sångerskan Jenny Neikell med ett snett leende.
Sanningen bakom titeln?
– Vi såg den broderad på en bonad på Statarmuseet i Torup, avslöjar Jenny Neikell. Och vi kände att vi måste bara ha en låt som heter Plikt och elände.
– Sedan marinerades det ett tag och så blev det titeln på skivan, säger Niklas Svensson.
Är inte album lite old school?
– Jag har inga spellistor, jag sparar album även på Spotify, säger Niklas Svensson. Det är så jag lyssnar på musik.
Lördagskvällens konsert blev en blandning av nytt och årsgammalt från Dalaplans båda album.
Vad händer nu?
– Nu kommer vi att gigga varje helg i fem, sex veckor, totalt tretton spelningar i halva Sverige. Det ska bli jättekul, vi har laddat som tusan.
Gå till toppen