Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nathalie Persson tvåmålsskytt när stjärnorna vilade

Nathalie Persson fick chansen att spela från start när Rosengårds stjärnor vilade i Skånederbyt mot Vittsjö.
Och svarade med att göra två mål.
– Det var jättekul att få göra två mål i min första match från start, sa den 17-åriga anfallaren.

Vittsjös Jane Ross nickar in enda målet förbi Rosengårds målvakt Zecira Musovic tittar efter bolen i nätet under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Vittsjö och Rosengård den 12 Oktober.Bild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
Med SM-guldet säkrat och mitt uppe i Champions League-spel så var det av naturliga skäl ett reservbetonat FC Rosengård som ställde upp mot Vittsjö i Skånederbyt.
Det muttrades en del i publiken när de fick se Marta, Therese Sjögran och Ramona Bachmann börja på bänken, Marta fick till och med jubel när hon värmde upp längs sidlinjen.

Med en resa till Ryssland och hemkomst i torsdags i benen och returen mot ryska FC Rjazan på onsdag så var det imponerade att se hur Rosengårdsspelarna ändå höll fokus på det de skulle prestera i Vittsjö den svala men soliga söndagseftermiddagen.
Hemmalaget Vittsjö inledde piggt, med den förra Malmöspelaren Anna Welin på mittfältet, och skapade flera hörnor.

Rosengård bet tillbaka och det var extra kul att två unga startspelare, Sarah Mellouk och Nathalie Persson var inblandade i det första målet.
Mellouk spelade fram Persson som kom fri med målvakten Minna Meriluoto, som missbedömde situationen, i den 12:e minuten och kunde enkelt slå in bollen i öppet mål.
Även 0–2 kändes som en bjudning från Vittsjö då Kirsten van de Ven slog in 0–2 fast bollen knappt hade styrfart.

Vittsjö reducerade till 1–2 genom ett vackert anfall där Jane Ross nickade in bollen bakom Zecira Musovic i Rosengårdsmålet.
Dagens jubel kom i den 61:a minuten när Marta ersatte Kirsten van de Ven på planen.
När även Ramona Bachmann kom in i den 73:e minuten i stället för Sarah Mellouk blev uppgiften för svår för Vittsjö, vilka också har nyckelspelare skadade.
Det var inget bländande spel från Rosengårds sida i andra halvlek, men på slutet när Bachmann kom in och höll i bollen tillsammans med Marta och de centrala duracellkaninerna Sara Björk Gunnarsdottir och Katrin Schmidt så gick det undan.
Ramona Bachmann hittade Nathalie Persson som gjorde sitt andra mål, 1–3 till Rosengård i den 87:e minuten. Hon utsågs också till Rosengårds bästa spelare.

– Vittsjö gjorde det bra. Ibland stressade vi lite och sköt bollen lite långt, höll inte i den tillräckligt länge så vi fick springa upp och ner. När vi väl höll i den spelade vi bra, sa Nathalie Persson som inför den här matchen hade gjort tio inhopp under säsongen och ett mål.
Ett par minuter senare fastställde Ramona Bachmann 1–4 efter ett snillrikt instick från Marta.
– Jag är jätte nöjd att vi kommer hit och vinner med 1–4 med tanke på den veckan vi har bakom oss.
Det är lätt att komma hit och tänka på onsdag redan, men det visar att vi har en trupp som kan hålla fokus, sa Rosengårds tränare Markus Tilly.
1186 åskådare var på plats på Vittsjö ip, rekord för säsongen, och det var en fantastisk inramning den här svala, men soliga söndagseftermiddagen.
Nu är det bara för Rosengårdsspelarna att ladda om igen för redan på onsdag väntar Champions League-returen mot FC Rjazan hemma på Malmö ip.
Rosengård vann första matchen med 3–1.
Gå till toppen