Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Beijer Electronics drar ner

Tio Malmötjänster påverkas när Beijer Electronics drar ner. Totalt försvinner 40 tjänster från teknikföretaget som sysselsätter drygt 750 personer globalt. Samtidigt minskas produktutbudet.

Beijer Electronics huvudkontor låg tidigare på Krangatan i Malmö och det är där bilden från 2012 är tagen. Sedan 2013 finns verksamhetens knappt 130 anställda i nya lokaler i Västra hamnen.
Åtgärderna görs för att öka lönsamheten på sikt. Sedan 2011 har försäljningen i princip varit oförändrad samtidigt som resultatet nästintill halverats.
– Det handlar om att sortera bort den del av verksamheten som inte är lönsam. Vi har en väldigt bred produktportfölj i dag och vi kan krympa den och ändå leverera en fullgod produkt till kunden men med mindre variationsmöjligheter, säger Anna Belfrage.
Hon är tillförordnad vd sedan mitten av september. Beijer Electronics startades i Malmö 1981 och har i dag cirka 130 anställda på kontoret i Västra hamnen. Globalt har de drygt 750 medarbetare.
Företaget utvecklar och tillverkar operatörspaneler och styrsystem för maskiner samt nätverksutrustning som switchar och routrar.
Det är i första hand verksamheten kring operatörspanelerna och styrsystemen som visat sjunkande lönsamhet de senaste åren. Omkring 70 procent av affärsområdets försäljning är egna produkter och framöver ska andelen öka.
– Vi kommer att lägga mycket fokus på operatörspaneler som fungerar i tuffa miljöer med stora temperaturomslag, vibrationer, damm och fukt. Där kan vi sticka ut.
Tjänsterna som försvinner finns till lika delar på utvecklings-, sälj- och supportavdelningarna. Merparten hoppas Anna Belfrage lösa genom pensionsavgångar och frivilliga avtal men hon räknar med att tvingas säga upp mellan 10 och 15 personer.

Beijer Electronics

Globalt teknikbolag med verksamhet i 22 länder och drygt 750 anställda.
Gör bland annat operatörspaneler, styrsystem, switchar och routrar.
Omsättning 2013: 1 378 miljoner kronor.
Resultat 2013: 71,9 miljoner kronor.
Gå till toppen