Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nyemission i Life Assays

Försäljningen ökar för blodanalysbolaget Life Assays. Tredje kvartalet var det näst bästa någonsin. För att växa snabbare inleder bolaget en nyemission.

Lundaföretaget Life Assays utvecklar och säljer blodanalystester för i första hand djur.
Lundaföretaget Life Assays startades 2000 och utvecklar och säljer blodanalystester för i första hand djur. Under årets nio första månader sålde de tester för 3,0 miljoner kronor att jämföra med 1,7 miljoner kronor samma period förra året.
I vd-kommentaren skriver Anders Ingvarsson att han siktar på att överträffa försäljningen 2011, företagets näst bästa årsförsäljning.
Utvecklingsbolaget har sedan starten aldrig gått med vinst utan är beroende av riskkapital för att finansiera verksamheten.
I början av oktober tog bolagsstämman beslut om en företrädesemission som inleddes under måndagen. Life Assays hoppas på att ta in 23 miljoner kronor och har fått teckningsförbindelser från Erik Penser Bank som motsvarar merparten av beloppet.
Nyemissionen görs för att stärka kassan och finansiera en satsning på USA och Japan.
Gå till toppen