Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Probis magkapsel lanseras i Brasilien

Brasiliens äldsta läkemedelsföretag, Laboratorio Daudt, har tecknat avtal med Lundabolaget Probi om att börja sälja deras probiotiska kapsel för maghälsa i landet.

Lundabolaget Probi utvecklar och säljer probiotika i mer än 30 länder. Ett nytt avtal med ett brasilianskt läkemedelsföretag innebär att bolagets magkapslar lanseras i Brasilien nästa år.
Det framgår av ett pressmeddelande från Probi. Enligt bolagets beräkningar omsätter den brasilianska marknaden för probiotika över 60 miljoner dollar, tre gånger så mycket som den svenska.
Laboratorio Daudt har funnits i Brasilien sedan 1882 och har drygt 300 medarbetare. Efter registrering av Probis magkapsel planerar de för lansering 2015.
– Nyckeln till framgång på en så stor marknad är en fungerande distribution till de viktigaste av de 65 000 apoteken, samt upparbetad kontakt med gastroenterologer. Laboratorio Daudt har nätverken som krävs och därför är vi mycket nöjda med detta avtal, säger Peter Nählstedt, vd för Probi.
Gå till toppen