Annons

Annons

Annons

Lomma

De tar plats i fullmäktige

De har alla tre suttit i olika nämnder tidigare. Idag tar de plats i kommunfullmäktige för första gången.

Text

St3fan Calling (FP), Cia Barwén (M) och Annika Mårtensson (S) är nya i Lommas kommunfullmäktige.

Annons

Cia Barwén (M), Stefan Calling (FP) och Annika Mårtensson (S) är tre nykomlingarna i fullmäktige.Två av dem har bara varit aktiva i kommunpolitiken i några år. En av dem har även erfarenhet från Malmö.

– Jag tyckte att man bara klagade och inte gjorde någonting. Jag har alltid varit moderat så då provade jag att gå med, säger Cia Barwén, som egentligen heter Cecilia.

Annons

Hon är 49 år, bor i Bjärred och jobbar som marknadskoordinator på Beijer Elect­ronics i Malmö. Hon gick med i Moderaterna i kommunen 2010 och har varit ersättare i kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Under den här mandatperioden är hon föreslagen som förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Min roll är att lyssna på vad folk säger och diskuterar och sedan framföra det. Jag tror att många människor har lättare att prata med någon som inte har varit inne i politiken så himla länge, säger hon.

Stefan Calling har suttit som ledamot i barn- och utbildningsnämnden i två år. Nu väljer han bort nämnderna och satsar på kommunfullmäktige.

– Nämnderna är bra för att lära sig och förstå men det är i fullmäktige som de verkliga besluten tas, säger han.

Han är 39 år, bor i Bjärred och arbetar som produktutvecklingschef på Assa Abloy i Landskrona. Han har tidigare bott i Malmö och gick med i Folkpartiet 2002. Kort därefter blev han ersättare i Centrums stadsdelsfullmäktige i Malmö.

Sedan 2012 är Stefan Calling ordförande i Folkpartiet i Lomma.

– Jag kommer att ha fokus på skolan. Det är de frågorna som är högst upp på dagordningen både i partiet och hos mig själv.

Annika Mårtensson har suttit i socialnämnden sedan våren 2013. Hon är 44 år, bor i Lomma och arbetar som lärare på Alfredshällsskolan.

– Från början intresserade jag mig för politiken som förälder. Vi var några föräldrar som gick samman när vi tyckte att det inte var så bra i skolan, säger hon.

Annons

Föräldragruppen bjöd in politiker till en frågestund på Pilängsskolan.

Annons

– Även om vi inte gick därifrån och kände oss nöjda så var det ändå ett bra tillfälle att få göra sin röst hörd.

Hennes ambition är att sitta kvar i socialnämnden samtidigt som hon nu också är ledamot i fullmäktige.

– För mig är skolfrågorna fortfarande jätteviktiga. Jag träffar många föräldrar och skolpersonal och för deras åsikter vidare.

Vid dagens kommunfullmäktige väljs ett nytt presidium. Ledamöter och ordförandeposter i nämnderna väljs den 13 november.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan