Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

EM i fara för skadad Adler

Odenseproffset Maria Adler går en kamp mot klockan.
I december hägrar handbolls-EM i Ungern och Kroatien, men i nuläget kan hon inte skjuta.
– Jag vill spela så fort som möjligt för att visa att jag är med i racet, säger 24-åringen.

Det var i mitten av september som olyckan var framme när den förra Lugispelaren föll i ett hemlöp och landade direkt på höger axel.
– Det finns något som heter AC-leden där skuldran och nyckelbenet möts och den har gått ur led.
Finns det risk för att skadan blir värre om du går tillbaka för tidigt?
– Det tror jag inte, men det gör ju fortfarande ont. Den sitter fortfarande ur led och det är det som är problemet. Ska den tillbaka så måste jag opereras och det är inte alltid så himla bra. Nu sitter den ur led och det gäller att vänja sig vid det, lära sig hur det funkar och få muskulaturen på plats.
Den första prognosen var dyster och ingen trodde på spel före nyår, sedan reducerades tiden ner till åtta veckor, men redan i veckan tänker Maria Adler vara med på träningen igen – så gott det går.
– Det har gått riktigt bra med rehabiliteringen och vi har fått mycket skador i laget så jag ska försöka bidra med det jag kan, säger hon och fortsätter:
– Jag har kastat med en boll mot en vägg, passat lite och provat att skjuta. Jag skjuter inte hårt, men jag kan lägga in den och kan vi använda det så gör jag gärna det.
Var det jobbigt att missa den senaste landslagssamlingen?
– Det var riktigt jobbigt för jag har verkligen tänkt att jag har chansen nu. Det har gått skitbra i ligan och jag har spelat bra – och så händer en sådan här skitsak, säger Maria Adler och fortsätter:
– Jag hade pratat med Helle Thomsen tidigare, samma dag som jag skadade mig, och då var det väldigt positivt och jag skulle vara med på olika samlingar. Sedan fick jag ringa dagen efter och säga att jag inte kunde komma. Det var trist.
Men du har inte gett upp drömmen om EM?
– Nej, absolut inte.

Maria Adler

Ålder: 24 år.
Klubb: HC Odense (2013–).
Tidigare klubb: Lugi (–2013).
Position: Vänsternia.
Antal A-landskamper/-mål: 12/8.
Aktuell: Axelskadad sedan den 17 september, men hoppas hinna bli aktuell för truppen till EM som spelas den 7–21 december i Ungern och Kroatien.
Gå till toppen