Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svedala

Alliansen ska styra Svedala

"Man har att arbeta med det valresultat som väljarna gett oss."

Linda Allansson Wester (M).Bild: Hussein El-Alawi
– Man har att arbeta med det valresultat som väljarna gett oss. Ingen annan konstellation är större än vad vi är, säger Linda Allansson Wester (M).
Moderaterna, Folkpartiet, Barapartiet och Centerpartiet får tillsammans 19 mandat av totalt 45 i fullmäktige. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet får tillsammans 16 mandat. Sverigedemokraterna får med sina 10 mandat en vågmästarställning.
Linda Allansson Wester är kandidat till kommunstyrelseordförandeposten. Hon ser framför sig att den styrande alliansen kommer att få stöd av olika oppositionspartier i olika frågor.
– Vi kommer inte att kunna besluta saker utan stöd av andra. Vi kommer att vara lyhörda för övriga partiers åsikter, och lyssna mer än vi gjort tidigare, och arbeta med att finna bred samsyn i de större frågorna, säger hon.
Kort efter valet väckte Socialdemokraterna frågan om att samarbeta med Moderaterna. Nu väljer M istället att styra i minoritet i samma allians som förra mandatperioden. Alliansen hoppas dock på Socialdemokraternas stöd.
– Det ligger naturligt till hands för oss att arbeta nära Socialdemokraterna i de stora frågorna, säger Linda Allansson Wester.
Den första rejäla frågan för nya fullmäktige blir beslutet om budgeten den 24 november.
– Socialdemokraterna har lång erfarenhet av budgetfrågorna och det är klart att vi kommer att ha en dialog med dem. Men vi kommer även att lyssna av de andra partierna, säger Linda Allansson Wester.
Gå till toppen