Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Mindre käbbel med nytt styre

En koalition mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Söderslättspartiet ska styra Trelleborg de närmaste fyra åren.
Valresultatet kan medföra att det infekterade politiska klimatet nu blir mer samarbetsinriktat.

Tillsammans får de fyra partierna 27 av kommunfullmäktiges 51 platser. Därmed får koalitionen egen majoritet. Men den kommande politiken är något som partierna fortsätter att förhandla om.
– Vi pratar om politiken och arbetar för att försöka hitta gemensamma samarbetsområden. Men det är ännu för tidigt att gå ut med information om det, säger Cilla Dahl-Andersson som är ordförande för Socialdemokraterna i Trelleborg.
–  För väljarnas skull ville vi berätta hur långt vi har kommit hittills. Men fortlöpande förhandlingar och diskussioner om politiken kommer att behövas under hela mandatperioden.
Inför höstens val berättade Sydsvenskan om hur forskare undersökt samarbetsklimatet i landets kommuner.
I Trelleborg visade det sig vara ett av de mest infekterade i Sverige.
Inger Hansson (M), avgående ordförande i kommunfullmäktige, sade i en intervju i augusti att kritiken var motiverad.
–  Man är väldigt ovillig att lösa problem tillsammans. Det handlar om prestige och beror mycket på ledarna, sade hon då.
Enligt Cilla Dahl-Andersson kan en förändring vara på gång.
– Ja, det är vår absoluta ambition. Det tjänar alla på. Därför har vi även samtalat med Folkpartiet och Moderaterna. Det är Trelleborg och dess invånares väl som ska stå i fokus.
Enligt henne var Folkpartiet länge tänkbart som koalitionspartner, men man valde att avstå.
Att ha med Moderaterna i koalitionen ville majoriteten av S-medlemmarna inte. När det gäller Sverigedemokraterna anser Socialdemokraterna inte att de två partierna har tillräckligt mycket gemensamt för att kunna samarbeta.
Gå till toppen