Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Hela klassen ger löften för att visa att skolan är viktig

Tacka för maten, inte klottra på bänkarna, göra sitt bästa...
Nu har en hel skolklass gett sina löften till #minskola.

Klass 8C på Alviksskolan i Stockholm har gett sitt bidrag till Sydsvenskans kampanj #minskola . Varje elev i klassen har avgett varsitt löfte för att visa att skolan är viktig, betydelsefull och en plats att bry sig om.
"Mitt löfte är att alltid hjälpa dem som ber om hjälp. Det gäller både på lektionerna och utanför klassrummet" lovar Alva.
Dejan lovar att alltid göra sitt bästa på alla lektioner. "Det spelar ingen roll om jag inte förstår eller om jag har huvudvärk."
Johannes lovar att respektera sina klasskamrater. "Man vet aldrig vad de har gått igenom. Ingen ska behöva ha en klump i magen över att gå till skolan."
Läraren Malin Larsson.Bild: Privat
Läraren Malin Larsson läste om #minskola på Twitter. Hon hittade gymnasieeleven Gabriel Colts inlägg.
– Jag tyckte att det var helt fantastiskt och läste det högt för mina elever, säger Malin Larsson.
Elevernas löften publicerades som en film på Youtube i torsdags.
– När vi jobbar med sociala medier får vi många autentiska mottagare. Titta bara på vad som händer nu. Här vill du skriva om oss och det vi har gjort.
Eleverna lovar att inte skräpa ner, att inte lyssna på musik, att inte störa andra på lektionerna, att fråga läraren en extra gång om de inte förstår instruktionerna, att visa samma respekt för vikarier som för den ordinarie läraren, och att alltid tacka för maten.
"En positiv och matglad stämning kan även leda till godare skolmat som ger oss mer energi" skriver Lan.
Gabriel lovar att hjälpa till att hålla rent i korridoren och i klassrum. "Det är även snällt mot våra städare som hjälper till i hela skolan. Om jag är snäll och hjälpsam mot dem, kanske jag får något tillbaka."
Albin lovar att alltid dela sitt förråd av skrivmaterial med andra som behöver. Johanna lovar att alltid veta var hennes skolböcker är. Martin ska sluta rita på bänkarna. "För nu förstår jag att det är lärarna som måste sudda bort det, och jag känner empati för lärarna."
Ida lovar att våga göra fel. "Och om det blir fel är det okej, eftersom man lär sig av sina misstag."
Snart kommer även klass 7C med sina löften. Även de kan ses på Youtube, eller på Malin Larssons blogg flippatklassrum.
Gå till toppen