Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vattenfyllda källare på Genvägen

"Det stiger fortfarande. Det här känns som en tråkig avslutning".

Robin Petersson hjälpte sin nygifte kompis att tömma den översvämmade källarvåningen.
Robin Petersson är kompis till Henrik Eriksson och har precis hjälpt att städa upp i bröllopslokalen. Efter det ryckte han ut för att bära ut allt från den översvämmade källaren.
– Det här är ju ingen vidare bröllopspresent. Alla här på gatan verkar ha ringt räddningstjänsten, eftersom de har samma problem, vattnet kommer in genom golvbrunnar. Hela källaren är översvämmad. Vi har tagit hit egna pumpar, men det räcker inte, för det kommer mer vatten hela tiden, säger Robin Petersson.
Han misstänker att den översvämmade dammen ett kvarter bort kan vara orsaken till problemet – kommunens dagvattennät räcker inte till, menar han.
Henrik Eriksson berättar att familjen bott i huset sedan början av året. De fick veta att det hade varit en översvämning 2007, men enligt VA Syd skulle problemen med ledningsnäten nu vara åtgärdade.
– Det hade kunnat vara mycket roligare dagen efter bröllopet. Vi har burit upp allt från källaren, men grejerna är redan förstörda. Vi skulle i väg på hotellvistelse i kväll, men vi får avboka allt, vi får hålla på med detta i stället.
Gå till toppen