Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Studentafton blir podcast på nätet

Studentafton i Lund vill nå fler. Från och med nästa vecka finns studentaftnarna även att tillgå som podcast på nätet.

– Vi vill förnya och modernisera konceptet och göra våra aftnar mer tillgängliga, säger förman Casper Törnblom.
Sedan 1905 har Studentaftonutskottet bjudit in forskare, politiker, författare, musiker, företagsledare, regissörer för debatt och samtal till en studentafton. Men den som vill besöka Studentafton behöver hädanefter inte känna sig tvungen att ta sig till Akademiska Föreningen. De en och en halvtimme långa programmen kommer hädanefter att klippas ner till en timme och läggas som podcast på nätet i samarbete med Radio AF.
– Vår kärna ska vara de fysiska studentaftnarna. Men det finns också ett värde i att kunna ta del av det som sägs i ett behändigt ljudformat. Du har kanske inte möjlighet att ta dig till Lund eller så vill du lyssna på samtalen medan du joggar eller går till jobbet. Med podcast kan vi också göra intervjuer på distans, säger Casper Törnblom.
Sveriges television kommer även fortsättningsvis att sända vissa Studentaftnar.
– Men SVT har inte möjlighet att ha kvar inslagen särskilt länge på sin hemsida.
Det första podcastavsnittet sänds på tisdag i nästa vecka och innehåller onsdagens chefsredaktörsafton med Peter Wolodarski, Jan Helin, Pia Rehnqvist och Fredric Karén. Då släpps också studentafton från den 7 oktober om feminism inom akademi, aktivism och politik med Gudrun Schyman.
– Så småningom kommer vi att lägga ut ännu fler inslag ur arkivet.
Gå till toppen