Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Det snackas mer tyska i Malmö

De tyska besökarna i Malmö är fler än de danska, åtminstone så långt Malmö stad hunnit kolla.

Det är Malmö stad som har räknat hur många utländska turister som övernattar i staden. Antalet har ökat med 17 procent under de åtta första månaderna i år om man jämför med samma tid förra året.
Sedan några år brukar danskar vara den största gruppen av utländska besökare som hyr hotellsäng i Malmö och därefter kommer tyskar och britter.
Men nu har tyska hotellgäster ryckt upp till förstaplatsen med bortåt 42 000 övernattningar, medan drygt 37 000 danskar valde att sova i Malmö under januari till och med augusti. Kvar på tredje plats ligger besökare från Storbritannien med drygt 20 000 nattgäster.
Alla tre grupperna ökade. Och de flesta danskar på besök i Malmö finns inte med i statistiken, eftersom de kommer hit på ett dagsbesök och sedan åker hem över bron.
–Vi gjorde en väldigt intensiv insats tillsammans med Malmö, både inför och under Eurovision Song Contest, där vi sålde in Malmö som ett coolt resmål – inte bara under Eurovision. Den typen av artiklar fick allra störst genomslagskraft på den tyska marknaden, där ESC är en stor dragare. TV-serien Bron bidrar också till bilden av Malmö som en intressant och trendig destination, uppger Eva Eilstrup, pressansvarig på Malmö Turism, i ett pressmeddelande.
Gå till toppen