Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drottningen firar ny utställning med sitt livs första tweet

Nu har det hänt. Den brittiska drottningen Elizabeth II har skrivit sin första tweet.

Drottningen öppnade under fredagen en ny utställning om kommunikation på Science Museum knappt två kilometer från hennes bostad Buckingham Palace.
I samband med det författade hon följande twitterinlägg på en surfplatta uppställd på ett podium:
”Det är ett nöje att inviga utställningen om informationsåldern på Science Museum och jag hoppas att folk njuter av sitt besök. Elizabeth R.” R står för regina – det latinska ordet för drottning.
Utställningen handlar om kommunikation som förändrat världen, indelad i telegrafen, telefonen, radio och tv, satelliter, datornätverk och mobiltelefoner.
För att bekräfta äktheten i tweeten gick hovet en kort stund senare ut med en ny tweet, med en bild på drottningen där hon författade det ursprungliga inlägget.
Hashtaggen #TheQueenTweets fick snabb spridning på twitter, vilket även denna tidning bidrog till:
Det svenska kungahuset meddelar till Sydsvenskan att det i nuläget inte har några planer på att följa drottning Elizabeths exempel.
Gå till toppen