Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Livlig debatt när nyrapport diskuterades

Delårsrapporten orsakade en debatt med nitton inlägg när nya kommunfullmäktige tog plats för första gången till ett möte som inte bara handlade om val.

Anders Berngarn (M) är kommunstyrelsens ordförande i Lomma.Bild: Picasa
Under en och en halv timme debatterades delårsrapporten och trafiken till talarstolen var livlig.
Rapporten pekar på att året slutar med ett plus på 35,9 miljoner och att alla nämnder håller sin budget, men det finns orosmoln. Bland annat hamnade mål som inte uppfyllts i fokus.
– Det är glädjandeatt sjukfrånvaron bland de kommunanställda går ner men vi når inte målet på 4,5 procent så vi är inte nöjda, sa kommunstyrelsens ordförande Anders Berngarn (M) när han presenterade rapporten.
Arbetslösheten ökar från 1,9 procent till 2,7 procent. Bland de unga som är arbetslösa har antalet ökat från 50 till 74.
– Det är inte någon rolig läsning. Det ter sig kanske som få men en arbetslös ungdom är en arbetslös ungdom för mycket, sa Anders Berngarn (M).
Oppositionsrådet Lisa Bäck (S) hade en rad frågor och kommentarer. Bland annat undrade hon varför inte Lärarförbundets rankning var med i rutan med utmärkelser.
– När vi låg etta var det rolig läsning men det tycker vi inte längre, sa hon.
Anders Berngarn (M) pekade på att det var tjänstemän och inte politiker som ställt samman innehållet.
– Den rutan handlar om utmärkelser och ett urval av prestationer som vi särskilt vill lyfta fram, menade Robert Wenglén (M), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
Lisa Bäck (S) uttryckte också oro över att 14 lärare slutat, flera av dem inom matte och NO.
– Jag är oerhört glad att det står på pränt, det som jag fått mig till livs ute i verksamheten, sa hon.
Lärarna har fått erbjudande om jobb med högre löner i andra kommuner, enligt Robert Wenglén (M).
– Det är en konkurrenssituation. Men vi har inte haft några större problem med att hitta nya lärare, sa han.
Gå till toppen