Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Serbien får segern mot Albanien men inga poäng

Uefas disciplinorgan dömer Serbien som segrare i den avbrutna EM-kvalmatchen hemma mot Albanien. Men landet får inga poäng för segern.

EM-kvalmatchen mellan Serbien och Albanien avbröts. Nu dömer Uefa båda lagen.Bild: Marko Drobnjakovic / AP
Matchen avbröts efter oroligheter som kulminerade när en drönare flög in med en flagga för Storalbanien på Partizan Stadium i Belgrad.
Europeiska fotbollförbundet Uefa inledde en utredning direkt. I dag offentliggjorde Uefas disciplinorgan sitt beslut. Det innebär att Serbien döms till seger med 3-0 i matchen.
Samtidigt döms Serbien till avdrag med tre poäng, vilket i praktiken innebär att den tilldömda segern inte ger någon poäng för hemmanationen. Serbien döms också till knappt 900 000 kronor i böter plus att följande två EM-kvalmatcher på hemmaplan ska spelas inför tomma läktare.
Albanien döms också. Förutom förlust i matchen ska de nationella fotbollförbundet betala böter på samma belopp som Serbien till Uefa.
Enligt franska France24 planerar Albanien att överklaga beslutet.
Gå till toppen