Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gyllene port lyfter Glada Hudik

Det är i akt två, när aktörerna klivit in genom den gyllene porten, som Glada Hudik-teaterns uppsättning av ”Trollkarlen från Oz” lyfter, skriver Sydsvenskans recensent Oline Stig.

TEATER
Trollkarlen från Oz
Glada Hudik-teatern. Scen: Malmö arena. Manus och regi: Pär Johansson. Text och musik: Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe. Scenografi: Bengt Fröderberg. Medverkande: Theresia Widarsson, Peter Sundén, Alexander Rådlund, Ida Johansson, Ellinor Holmer mfl.

Alice och Frank spelas av Ida Johansson och Pär Johansson i Glada Hudik-teaterns uppsättning av "Trollkarlen från Oz".Bild: Per Trane
Historien om Glada Hudik-teatern är en framgångssaga. 1996 fick regissören, Pär Johansson, jobb på det kommunala dagcentret i Hudiksvall. När han fick höra att de funktionshindrade skickades på kurser för att lära sig knyta skorna, undrade han om de inte kunde hitta något bättre att ta sig för och föreslog att de skulle börja spela teater. Tre år senare kom deras publika genombrott med pjäsen, ”Indianer i djungeln” och nu, arton år senare, turnerar de Sverige runt och fyller teatrar och arenor med sina föreställningar. Senaste stoppet var i Malmö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen