Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Goda grannar hindrar inbrott

Polisen och kommunens politiker vill göra det svårare för inbrottstjuvar i Staffanstorp.

Allmänheten, handlare och andra företagare är inbjudna till ett informationsmöte om grannsamverkan i Rådhuset på tisdag.
På mötet vill polisen och kommunens säkerhetsansvariga tipsa om hur de boende själva kan förebygga inbrott med enkla metoder.
Polisen har de senaste veckorna genomfört en offensiv mot den inbrottsvåg som brukar komma med höstmörkret. Den ska pågå fram till årsskiftet.
Satsningen har gällt Kävlinge, Lomma och Staffanstorps kommuner i närpolisområde Öresund. Gruppledare Emma Dahlberg sitter i Kävlinge och håller i projektet.
– Syftet är att förebygga inbrott, säger Emma Dahlberg och konstaterar att Staffanstorp och Hjärup i början av hösten var ovanligt hårt drabbade.
I början av oktober vände det under en period.
– Vi hade nästan inte ett enda inbrott på två veckor, säger Carina Roth, polisens stationschef i Staffanstorp.
Ett skäl kan vara polisens ökande närvaro på gatorna i de tre kommunerna.
Polisen vill också engagera detektiven allmänheten och tipsa om grannsamverkan och andra förebyggande åtgärder.
– Vi tar gärna emot tips. Det är inte fel att ringa oss om man ser en skum bil. Och det är bra om vi får detaljer som registreringsnummer, säger Emma Dahlberg.
På mötet medverkar Patrik Runesson, som är kommunens analysstrateg med ansvar för trygghet och säkerhet.
Kommunens biträdande räddningschef Michael Marklund, förebyggande enhetens chef Anneli Nilsson samt områdeschef Paul Abrahamsson från Örestads bevakning är också på plats.
Från kommunens politiker kommer kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M), socialnämndens ordförande Liliana Lindström (M) och kommunstyrelsens andre vice ordförande Pierre Sjöström (S).
Mötet börjar på tisdag klockan 18 i Rådhusets fullmäktigesal. Ingen föranmälan krävs.
Gå till toppen