Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Sjätte raka när H65 vann derbyt mot Eslöv

H65:s handbollsdamer är inne i en imponerande medgångsvåg. Sjätte raka segern på lika många matcher i elitserien noterades när H65 vann derbyt mot Eslöv med 24-21. En seger som tränaren Niklas Harris värdesatte.
– Jag varnade redan före matchen att i derbyn kan allt hända. Vi hade att göra idag. Eslöv bjöd upp till tufft motstånd.

Eslövs målvakt Nathalie Wingemo.Bild: Hussein El-alawi
Handboll damer elitserien
Team Eslöv-H65 21-24 (10-14)
Niklas Harris lagbygge de senaste åren har hela tiden inneburit en positiv utveckling av laget. Ta 18-åriga Anna Johansson som exempel. En egen produkt som hela hösten svarat för ett hästjobb. Så även mot Eslöv. Anna Johansson får sällan de stora rubrikerna.
– Visst får jag beröm av Niklas efter matcherna. Idag kom jag inte med i målprotokollet men ärligt sagt borde jag ha satt ett par chanser. Det här är min tredje raka säsong i elitserien.
Anna Johansson som startade i H65:s bollskola som 7-åring är numera bofast ungdomslandslaget.
– Har inte så noga reda på antalet landskamper men det börjar närma sig 20-talet.
Två bra målvakter i Höörs Jessica Ryde och Eslövs Nathalie Wingemo. H65 får ursäkta men Wingemo var planens gigant med ett 20-tal kvalificerade räddningar varav två straffkast.
– Det har stämt för mig hela hösten. Jag är beroende av bra försvar och idag var vår defensiv i det närmaste perfekt, sa Nathalie Wingemo.
Eslövs tränare Tomas Westerlund hängde inte med mungiporna.
– Vi hade energi i massor idag. Synd att vi slarvade bort ett antal anfallsbollar. Annars hade H65 fått en match ända fram till slutsignalen. En eloge till mina tjejer efter bottennappet mot Skånela senast. Idag var vi ett helt annat lag.
Eslöv hängde med ända fram till 14-16 i andra halvlek. Sedan drog H65 sakta men säkert ifrån i protokollet.
Eslöv hade planens bäste målskytt i Emma Berndtsson. Sju fullträffar blev skörden.
– Rekord för mig i höst. Jättepositivt. Jag är ju med ute på på planen för att avlossa bössan från nio meter.
Höstens bästa publiksiffra i Eslövshallen med 1015 åskådare. Imponerande. Därtill handlade kvällen om Rosa Bandet. Eslövs ordförande Stefan Lindstrand var belåten.
– Vi spelade i rosa matchdräkt i kväll. Vi har auktionerat ut spelarnas matchtröjor och fått in 27.700 kronor till bröstcancerfonden. Klart bättre jämfört med i fjor med samma arrangemang där vi samlade in 24.000 kronor.
Gå till toppen