Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två dansare får kulturpriset

Emma Ingvarsson och Anna Näsström delar på kommunens kulturstipendium för 2014.
Kulturplaketten går till Tommy Nordström i Lomma museiförening.

Det beslöt kultur- och fritidsnämnden vid mötet tidigare i veckan.
– Vi har höjt summan från 20 000 till 30 000 för att kunna dela stipendiet på två. Kulturstipendiaterna får 15 000 kronor var, säger Carin Hansson, (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
"Emma Ingvarsson har visat stora ambitioner i sin satsning på en karriär som musikalartist. Redan som gymnasist har Emma medverkat i flera musikaler."
Så skriver nämnden i sin motivering.
– Emma är lite yngre och är i början av sin karriär. Hon vill fortsätta sin utbildning på Balettakademin i Göteborg och vi tyckte att vi ville ge henne en extra knuff med de här pengarna. Anna Näsström är lite mer erfaren och arbetar som dansare, säger Carin Hansson.
"Anna ger uttryck för stora ambitioner att genom dansen testa och tänja på gränser. Anna får kulturstipendiet för sin spännande projektidé att utveckla sin egen dans och utbilda sig i vouge­-klasser på Broadway Dance center."
Så lyder motiveringen från nämnden.
– Det vi diskuterade var att det kanske är så här man ska göra. Man ska ha två som får stipendiet, en som är i början av sin karriär och en som har kommit lite längre, säger Carin Hansson.
21 ansökningar hade kommit in.
– Det är möjligt att vi permanentar att ha två som får kulturstipendiet, säger Carin Hansson.
Kulturstipendierna delas ut vid Kulturskolans julavslutning den andra advent i Lomma kyrka.
Tommy Nordström i Lomma museiförening tar emot kulturplaketten vid det första fullmäktigemötet 2015.
– Han har hjälpt till att sätta Lomma på kartan. Han är en fantastisk person och jobbar energiskt i Museiföreningen. Vi tyckte att detta måste uppmärksammas, säger Carin Hansson.
Gå till toppen