Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Admir säkrade bronset för Lund

Trots en stökig höstsäsong med konkurshotet hängade över sig bärgade Lunds BK bronset i fotbollens division 1. Men det krävdes vinst på bortaplan över Halmia. 

Lunds Admir Osmancevic hittade rätt med matchens enda mål strax före pausvilan.
Det var ett inlägg från kanten av Fritiof Björken som Admir Osmancevic höll sig framme på.
– Jag hade marginalerna med mig. Gjorde mål med klacken och det hör inte till vanligheterna. Vi var piskade förresten att vinna eftersom Motala besegrade Oskarshamn med 2-0 i den här sista omgången.
Det här var Osmancevis elfte seriemål.
– Det bästa jag har presterat i division 1. Vi hade som målsättning att komma topp 4. Det klarade vi mer än väl med tredjeplatsen. Starkt med tanke på att det har varit turbulens i klubben hela hösten.
Halmia hade ingenting mer än äran att kriga för. Mellan varven var tillställningen avslagen. Men som tränaren Nils-Erik Persson påpekade.
– Vi var stabila idag. Stundtals var närkamperna tuffa. Halmia fick också sin målvakt frilägesutvisad redan i första halvlek. Reservkeepern var emellertid jätteduktig.
För spelarna i A-laget väntar nu fjorton dagars välbehövlig semester. När träningen startar upp igen hoppas Nils-Erik Persson på att alla skall få besked om vad som händer när det gäller satsningen nästa säsong.
– Just nu vet ingen någonting. Vi får hoppa att det ordnar upp sig. Tycker att vi har visat med vår tredjeplats i ettan att det finns en bra grund att bygga vidare på.

Fotboll herrar, Division 1 Södra

Halmia-Lunds BK 0-1 (0-1).
Gå till toppen