Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Attackerna stoppade poker-SM

Över 700 000 kronor skulle delas ut när SM i Texas Hold'em inleddes på söndagskvällen. Då utsattes Svenska spel för flera överbelastningsattacker och stängde turneringen.
– Sådant här får inte hända, säger Andreas Kristensson från Osby som låg bra till när spelet avbröts.

Många upprörda pokerspelare hörde av sig till Svenska spels kundservice, så många att företaget spelade in ett meddelande som alla som ringde fick lyssna på innan de fick kontakt med en telefonist:
"Vi har under kvällen blivit utsatta för en mängd överbelastningsattacker. Det är skälet till att vi avbrutit SM i Texas Hold'em femmanna och övriga pågående turneringar. Återbetalningar kommer att ske enligt Svenska spels regler. Vi beklagar detta och arbetar på problemet."
Att spelet stoppades på grund av attacker ger inte Andreas Kristensson mycket för.
– Det här är ett statligt ägt spelföretag, då ska man kunna erbjuda någon form av trygghet för spelarna. Här sitter folk och spelar för enorma pengar i ett SM och så kan de bara lägga ner det för att något blivit fel, säger han.
Totalt ställde 1451 deltagare upp i turneringen som började klockan sju. Strax efter klockan 21, när turneringen avbröts var 1008 fortfarande kvar i tävlingen. Andreas Kristensson låg då på plats 100.
– Det är klart att man blir upprörd. Om de har ett hackerproblem får de lösa det, nu pratar de om att återbetala avgifterna men det är inte rätt väg att gå.
Nu funderar Andreas Kristensson på om Svenska spel verkligen är att lita på när det kommer till nätpoker.
– Det här är fullständig skandal. Vilket annat SM hade stoppats så här lätt?
Det senaste året har 100 000 personer spelat nätpoker hos Svenska spel vilket gör företaget störst på den svenska marknaden. Poker-SM arrangeras för åttonde året i rad. Förra året fick den slutgiltiga segraren en prispott på 1,2 miljoner kronor.
Gå till toppen