Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF:s Isaac Kiese Thelin uttagen till landslaget

Två MFF-spelare är uttagna – Isaac Kiese Thelin och Emil Forsberg – när landslaget spelar EM-kval mot Montenegro.

– Det betyder jättemycket för mig. Det är en dröm som jag har haft sedan jag var liten, säger 22-åringen.
Succén i MFF och i U21-landslaget har inte gått obemärkt förbi, men även om röster har höjts för att se den unge anfallaren i A-landslaget har han själv inte funderat så mycket på det.
– Jag har inte tänkt alls mycket på det utan haft mer fokus på det jag ska göra i MFF. Jag har försökt att koppla bort det och när beskedet kom idag var det som en stor och rolig överraskning, säger
Isaac Kiese Thelin som här och nu har fullt fokus på tisdagens Champions League-match mot Atlético Madrid.
– Jag visste att jag ingick i diskussionerna, det har jag hört och läst. Det är klart att det här ger mig extra energi.
Erik Hamrén valde även att ta ut John Guidetti i truppen. Celtic-anfallaren får därmed chansen att göra sin andra A-landskamp.
– Svår tuff motståndare, speciellt på bortaplan. En seger skulle betyda att vi fått en riktig bra start på det här kvalet, säger Hamrén.
Även Zlatan Ibrahimovic finns med i truppen – trots att han inte spelat match sedan i september.
– Jag pratade med honom själv i slutet av förra veckan, då var han positiv den dagen. Vi bestämde att vi tar ut honom den här gången också. Min förhoppning är att han ska vara tillbaka i träning den här veckan, sade Hamrén.
Anfallaren Marcus Berg är tillbaka från skada och Branimir Hrgota finns med i truppen som, när den har kompletterats med två backar, består av 24 spelare mot de vanliga 23.
– Det är på grund av osäkerheten kring Zlatan, säger Hamrén.
Bland de backar som är som nämnts på förhand är MFF:s båda mittbackar Erik Johansson, som togs ut till landslagstruppen senast, och Filip Helander.
Bröndbys Johan Elmander har valt att avstå landslagsspel denna gång.

Landslagstruppen

Erik Hamrén har tagit ut 22 spelare till landskamperna mot Montenegro (EM-kval, 15 november) och Frankrike (vänskap, 19 november). Truppen ska senare kompletteras med två backar.
Målvakter: Johan Dahlin, Genclerbirligi, Andreas Isaksson, Kasimpasa, Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen.
Försvarare: Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, Pierre Bengtsson, do, Andreas Granqvist, Krasnodar, Mikael Lustig, Celtic, Martin Olsson, Norwich.
Mittfältare och anfallare: Jimmy Durmaz, Olympiakos, Albin Ekdal, Cagliari, Alexander Kacaniklic, FC Köpenhamn, Kim Källström, Spartak Moskva, Sebastian Larsson, Sunderland, Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, Erkan Zengin, Eskisehirspor, Nabil Bahoui, AIK, Marcus Berg, Panathinaikos, Emil Forsberg, Malmö FF, John Guidetti, Celtic, Branimir Hrgota, Mönchengladbach, Isaac Kiese Thelin, Malmö FF, Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain.
Gå till toppen