Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världens medier imponerade av MFF

En rättvis seger för Atletico, men Malmö FF pressade de spanska mästarna – så lyder den allmänna analysen.

Europeiska fotbollförbundet Uefas utsända summerade matchen likt många andra:

Uruguayanska sportmagasinet Ovación, med fokus på de uruguyanska Atleticospelarna Godín och Cristian Rodríguez, tar upp att MFF trots den stora skillnaden mellan Allsvenskan och ett spanskt topplag, förtjänade ett bättre öde. MFF:s högerkant med Anton Tinnerholm och Magnus Eriksson lovordas.
Ecuadorianska sportsajten Studio Fútbol imponeras av att Atletico lyckades göra mål på Swedbank stadion – något inget lag lyckats med de senaste åtta europacupmatcherna.
Atletico-tränaren Diego Simeone säger till nyhetsbyrån Reuters att MFF fortfarande har chans att avancera till åttondelsfinal.
Den amerikanska sportkanalen Bein Sports, som bland annat visar matcher i spanska ligan, tar upp att de spanska mästarna sattes på hårt prov och att Anton Tinnerholms och Markus Rosenbergs klara målchanser kunde ha vänt matchen om bollen gått in.
Även nyhetsbyrån AP skriver att matchen kunde ha vänt vid ställningen 0-1 när Rosenberg sköt i stolpen och Tinnerholms skott blockades av mittbacken Godín.
Spanskspråkiga amerikanska tv-kanalen Fox Deportes tycker att MFF hade en pigg publik och att bättre bollbehandling av Emil Forsberg kunde ha inneburit ett annat resultat.
Spanska sporttidningen Marca skriver att Atleticospelarna kanske var övermodiga i början och att spelarna i Malmö FF kämpade om varje boll, som om det vore den sista.
Al Aan, baserad i Dubai, skriver att MFF var värt minst oavgjort och att matchen kunde ha vänt med Rosenbergs dubbelchans vid hans frispark i andra halvlek.
Gå till toppen