Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

6 hälsosamma trender

Se vad som kan passa dig.

1. Sträck på dig
Massor av olika produkter som syftar till att rätta till vår tids dåliga kroppshållning finns på mässan. Att stå och sitta som en ostbåge funkar dåligt i längden – då kan olika sorters västar och band hjälpa till med hållningen.
2. Pulver, pulver, pulver
Proteinpulver för shakes naturligtvis. Men också frukter, bär och växter i pulverform. Lundaprofessorn Charlotte Erlanson–Albertsons spenatpulver som kan öka mättnadskänslan och minska sötsuget var det mest intressanta pulvret.
3. Rått
Vi har hört om det i flera år nu, men den råa tanken verkar bara växa i hälsovärlden. Allt från rå rödbetsjuice till energikakor à la rawfood trängs på mässan.
4. Bärbart
Oväntat få tekniska nyheter i form av bärbara föremål för att mäta våra aktiva kroppar. Däremot en uppsjö av produkter – olika sorters bälten och västar – som ska hjälpa oss att bära med oss nycklar, pengar, telefon och annat när vi ger oss ut på löprundan.
5. Balans
Visst sitter vi för mycket. Men om vi ändå måste kan vi lika gärna tillföra ett balansmoment som tränar bålen samtidigt som vi jobbar. Balanssitsar och tippande stolsinlägg är vanligast.
6. Massage
Det verkar finnas exakt hur många olika metoder att massera människan som helst. Och fler. Själv testade jag företaget Promas exklusiva återhämtningsfåtölj med massage och tillhörande mentalt träningsprogram. Kom ut som en ny människa. Den vetenskapligt framtagna fåtöljen är tänkt att finnas på arbetsplatsen, och utlovar höjd koncentrations- och prestationsförmåga efter 15 minuter.
Gå till toppen