Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Landslagsback på väg till Rosengård

Här är spelaren som är tänkt att ersätta Katrin Schmidt i FC Rosengård.
– Jag är intresserad. Vem skulle inte vara det? Det är ju de regerande mästarna, säger Emma Berglund till Sydsvenskan.

Umeås och landslagets backstjärna är i Malmö under två dagar för att bekanta sig närmare med FC Rosengård. 26-åringen har gjort 27 landskamper som innerback - och en som vänsterback, nu senast mot Tyskland. Där hon förstås inte såg helt hemma ut.
– Det var nog inte tanken att Emma skulle spela vänsterback. Jag tror inte det händer igen, säger hon med ett skratt.
Tyska defensiva mittfältaren Katrin Schmidt lämnar Rosengård för studier i Stockholm och spel i Hammarby. Rosengårds tanke är att flytta upp Anita Asante på den positionen, som egentligen är hennes naturliga. När Emma Berglund beskriver sig själv, stämmer profilen in väl på den typ av spelare som borde passa bredvid Amanda Ilestedt. Emma har samma kvaliteter som Anita Asante.
– Jag är en ledare - hoppas jag. Jag är stark försvarsmässigt både vad gäller huvud- och positionsspelet. Jag vill gärna styra och ställa och riva laget och tror att jag är ganska lätt att spela tillsammans med, säger Emma Berglund och fortsätter:
–  Jag vill också delta mycket i det offensiva spelet. Min största styrka är kanske att jag har bra spelförståelse och ganska lätt hittar mina medspelare.
Emma Berglund har varit på väg till Malmö tidigare.
– Jag funderade på det förra året, men då hade jag ett knä att ta hand om och var lite osäker. Jag bestämde mig för att ta ett år i van miljö där jag koncentrerade mig på att komma tillbaka till en hyfsad nivå.
Det var en korsbandsskada som Emma Berglund kämpade sig tillbaka ifrån, men allt har gått bra i år och hon meddelade ganska tidigt att det var dags att lämna Umeå
– Det var en känsla. Jag har spelat nio år i samma klubb och det skulle absolut kunnat bli många till. Men det var dags för min egen skull att prova något nytt. Det beslutet har känts bra så här långt.
Varför är FC Rosengård intressant?
– Här är ganska likt Umeå - och då menar jag inte staden, utan organisationen. Klubben har höga ambitioner och jag vill sikta högt och vinna titlar. Det talar absolut för Rosengård. De har visat ett intresse och då är jag inte den som inte kommer och lyssnar.
En del källor hävdar att affären redan är klar. Emma Berglund förnekar det bestämt, men enligt vad Sydsvenskan erfar är det mycket som talar för att den går i lås.
– Jag ska inte gå in och skriva på ett kontrakt nu. Jag har lite erbjudanden från utlandet och något här hemma. Det är mycket som ska vägas in och jag har bestämt mig för att inte stressa fram ett beslut.
Namn: Emma Berglund.
Ålder: 25 år.
Klubbar: Täfteå, Umedalen, Umeå IK.
Meriter: 28 A-landskamper, 2 silver i Champions League, 3 SM-guld, vald till årets back 2012.
Gå till toppen