Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

MFF vilar spelare i supercupen

”Cupmatchen mot Halmia nästa helg är mycket viktigare för oss”, säger Hareide.

Det var en del hålögda MFF-spelare som dök upp på fredagens träning på Hästhagens idrottsplats vid Kronprinsen. Ett pris man kan få betala om man är bäst …
Ett gäng spelare med Markus Rosenberg i spetsen hade rest Stockholm tur och retur för fotbollsgalan Allsvenskans stora pris, där MFF tog storslam.
– Det fanns ingen flight hem på kvällen, så vi fick stanna kvar över natten för att flyga hem tidigt på morgonen och sedan direkt till träningen, säger Markus Rosenberg.
Sju MFF-spelare ingick i årets bästa elva. Det tycker årets tränare Åge Hareide var i underkant.
– Det borde ju ha varit hela laget, säger han och skrattar.
Elvan som startar i supercupen på Malmö stadion spikas på lördagen. Men Åge Hareide har redan bestämt sig för att vila en del som spelat mycket.
– Det gör vi för att vi har match mot Halmia och flera ska iväg på landslagsuppdrag. Det blir en del speltid för dem och efter den urladdningen vi hade i tisdags mot Atlético Madrid vill jag inte skicka ut alla i nittio minuter mot Elfsborg.
– Det blir ett blandat lag som vi gör av och till när vi roterar lite.
Är cupmatchen mot Halmia rent av viktigare för er?
– Mycket viktigare – och vi vill inte riskera för mycket nu när vi har skadorna också.
För Elfsborg kommer supercupen en vecka efter att fotbollsallsvenskan avslutades och tankarna går mot semester. För MFF blir det ytterligare en match i höstens hårda spelschema med Champions League-spel.
MFF har en bred trupp, har använt 26 spelare i allsvenskan i år, och kommer att kunna ställa upp med ett starkt lag på Malmö stadion. Skadade Erik Johansson och Robin Olsen saknas.

Supercupen

Supercupen, matchen mellan allsvenskans segrare och cupmästaren, har spelat sedan 2007. Sedan 2012 spelas den efter allsvenskans slut på hösten.

2013: Malmö FF–IFK Göteborg 3–2.
2012: Helsingborg–AIK 2–0.
2011: Helsingborg–Malmö FF 2–1.
2010: AIK–IFK Göteborg 1–0.
2009: Kalmar FF–IFK Göteborg 1–0.
2008: IFK Göteborg–Kalmar FF 3–1.
2007: Elfsborg–Helsingborg 1–0.
(TT)
Gå till toppen