Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anja Mittag – målskytt och vald till årets spelare

”Det är kul att få det här priset”

Bild: Andreas Hillergren
29-åringen vann allsvenska skytteligan med sina 21 mål och toppade även assistligan med sina elva målgivande passningar.
I lördagens åttondelsfinal mot Fortuna Hjørring gjorde hon sitt fjärde mål i säsongens Champions League och låg bakom det viktiga 2–1-målet.
Trots det var hon inte helt nöjd efter matchen.
– Det var lite synd att vi inte gjorde fler mål. Jag är lite besviken, vi vann, men vi hade kunnat vinna med 4–0 och nu blir det en jäkla fajt borta, sa hon och syftade på returen som spelas redan på torsdag.
– I första halvlek var vi lite slarviga och de pressade oss, vilket vi inte riktigt kunde hantera. Hade vi satt våra chanser så hade vi kört matchen, men så blev det inte.
Hennes 1–0-mål i första halvleken blev dock en delikatess, framför allt på grund av Therese Sjögrans perfekta framspelning till Mittag som kom löpande.
– Det var bra av Therese att spela direkt till mig utan att ta ner bollen sedan var det bara för mig att sätta den.
Men det var just det där med att sätta dit bollen som FC Rosengård hade stora problem med.
Visst spelade Fortuna Hjørring bra i sitt försvarsspel, men FCR:s spelövertag borde ha gett större utdelning.
Hemmalagets segermål kom i den 66:e minuten när Anja Mittag slog ett inlägg från vänsterkanten, Sara Björk Gunnarsdottir nickade ner bollen till Katrin Schmidt som gjorde 2–1.
– Vi är nöjda med vinst såklart, men sett till spelet och hur vi hade velat göra så hade vi gärna sett två måls övervikt utan att släppa in något, sa Rosengårdstränaren Markus Tilly.

FC Rosengård dominerar i All Star Team

Spelarna i Damallsvenskan har röstat fram ett All Star Team för 2014.
Målvakt: Stephanie Labbé, KIF Örebro DFF
Backar: Alexandra Riley, FC Rosengård, Anita Asante, FC Rosengård, Emma Berglund, Umeå IK och Faith Ikidi, Piteå IF.
Mittfältare: Ramona Bachmann, FC Rosengård, Sara Björck Gunnarsdóttir, FC Rosengård, Pernille Harder Linköpings FC och Lieke Martens, Kopparbergs Göteborg FC.
Forwards: Anja Mittag, FC Rosengård och Manon Melis, Kopparbergs Göteborg FC.
Gå till toppen