Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

H43 slog topplaget Guif hemma

I åttonde försöket kunde H43 ta höstens första hemmaseger i elitserien. Topplaget Guif fick mycket överraskande stryk med 35-33.
– Äntligen. Det här känns nästan som att ha vunnit SM-guld. På tiden att vi fick visa lundapubliken att vi kan spela bra handboll, sa en glad Simon Nyberg, sjumålsskytt.

Bild: Ludvig Thunman / Bildbyrån
H43:s snabbe vänstersexa och kontringsspecialist har verkligen hittat storformen, åtta fullträffar senast. Han for fram som en harpun över banan och lät Guif få smaka på sin egen medicin.
– Vi utnyttjade deras misstag. I andra matcher har det varit tvärtom, vi som fått enkla mål i baken, kommenterade Simon Nyberg de ombytta rollerna.
Fast mest imponerade H43:s uppställda anfall. Nitton mål i andra halvlek understryker att offensiven var segervapnet.
På nio meter levererade samtliga i kvartetten Joakim Bååk, Måns Gerdtsson, Andreas Hampe och Rune Poulsen i ett varierat, rörligt och tempofyllt spel.
– Vi har ett brett material och nu tog alla ansvar. Det är något vi saknat, förklarade Joakim Bååk, sex mål.
– Skillnaden mot tidigare var att fler vågade satsa och gå rakt mot mål istället för i sidled. Om attackerna inte gav rätt läge att avsluta släppte varje man bollen till en lagkamrat, konstaterade Måns Gerdtsson, sex mål.
– Små detaljer får stora effekter. Flytet kom mycket för att Rune Poulsen (fem mål) gjorde sin främsta insats i H43-tröjan, sa tränaren Robert "Knirr" Andersson i berömmande ordalag om danska nyförvärvet.
H43:s prestation var också säsongens bästa, undantaget den period då Guif noterade 8-1 i mål före pausvilan och vände underläge 7-12 till 15-13. Men hemmalaget blev aldrig knäckt, kom igen med en förstklassig andra halvlek.
– Det har pekat uppåt i många veckor. Nu fick vi betalt mot ett av seriens topplag och fem poäng på de fyra senaste matcherna gör att vi kan blicka uppåt i tabellen, menade Robert Andersson.
Som siffrorna antyder hade båda lagen avsevärda brister i försvarsspelet. Och Guif kändes aldrig på hugget. Handboll handlar ofta så mycket om vilja att motivation slår klass.
– Vi var heta och hade bestämt oss för att spela som ett lag, sa Måns Gerdtsson.

Se TV4:s sammandrag:

Gå till toppen