Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HK Malmö kryssade mot serieettan Alingsås

Under en sista dramatisk minut såg det ut som att HK Malmö skulle få ytterligare en hedersam uddamålsförlust.
Det blev istället delad pott mot serieledaren Alingsås.
– Helt nöjd är man inte innerst inne, men med tanke på slutet på matchen så är det okej, sa Malmös femmålsskytt Fredrik Lindahl.

Bild: Daniel Nilsson / Bildbyrån
HK Malmö–Alingsås 19-19 (11–7)
Sett till den sista kvarten ska HK Malmö vara riktigt nöjda med en poäng mot Alingsås, för då var det gästerna som ledde med både ett och två mål fram till slutminuterna då målvakten Nebojsa Simic gjorde ett par viktiga räddningar och Stian Tönnesen kunde kvittera till 19–19.

Att vända tvåmålsunderläge med tre minuter kvar till oavgjort är starkt.
Problemet var bara att Malmö borde ha kört matchen, i alla fall ha tagit ett betydligt större grepp, redan i första halvlek.

De första 30 minuterna spelade hemmalaget riktigt bra både i försvars- och anfallsspelet.
Fredrik Lindahl på nio meter var strålande och fick utdelning på det mesta – både i mål och med två utvisningar

Detta samtidigt som Alingsås antingen hade sega ben efter bussresan eller mentalt redan tänkte på Champions League-spel, för med på banan var spelarna inte.
Det tog över åtta minuter innan Jesper Konradsson lyckades spräcka nollan och gästerna hade inget flyt i spelet och kom sent in i de flesta situationerna.

– Vi gjorde en väldigt bra förstahalvlek i alla faser av spelet. Jag tror att Alingsås gjorde två kontringsmål på oss i första halvlek och man brukar ligga på 15-16 kontringsmål per match, sa Malmötränaren Ulf Sivertsson och fortsatte:

– Vi hade 11–7 i paus och då hade vi ändå bränt fem, sex, rena lägen så vi kunde ha lett med mycket mer. Sedan är Alingsås ett så bra lag att de lugnt och fint åt sig in matchen igen.

Det var en tuff fysisk tillställning och Alingsås kom ikapp ganska omgående i början av andra halvlek där man tilldelades straffar och fick utdelning på kontringar.

– Det blev sämre från vår sida i andra halvlek, men vi skapade ändå en hel del klara chanser som vi missade. Det var ändå en bra insats från vår sida, sa Fredrik Lindahl och fortsatte:
– Nu har vi fyra raka matcher utan att vi har förlorat.
Gå till toppen